11 dôvodov na založenie firmy v Dubaji

11 dôvodov na založenie firmy v Dubaji

Firmy v Dubaji môžu profitovať z množstva výhod, od strategickej polohy až po priaznivé daňové podmienky. 

Predstavíme hlavné dôvody, prečo si firmy vyberajú Dubaj ako sídlo pre svoje podnikanie.

Prečo založiť firmu v Dubaji?

  1. Strategická poloha: Dubaj sa nachádza na križovatke medzi Európou, Áziou a Afrikou, čo z neho robí ideálnu základňu pre obchodovanie s celým svetom. Je to miesto, ktoré umožňuje jednoduchý prístup na kľúčové trhy.
  2. Bezpečné investičné prostredie: Stabilná politická a ekonomická situácia vytvára lákavé prostredie pre podnikanie a investície. Dubaj je známy svojou bezrizikovosťou a stabilitou, čo je veľkým lákadlom pre investorov.
  3. Nízke daňové zaťaženie: Dubaj ponúka nízku daň z príjmov právnických osôb a nulovú daň z príjmov fyzických osôb, čo výrazne znižuje náklady na podnikanie. Maximálna sadzba DPH je len 5%.
  4. Moderná infraštruktúra: Dubaj má vyspelú infraštruktúru vrátane letísk, prístavov, ciest a telekomunikácií patriacich medzi najlepšie na svete. Tieto faktory prispievajú k nekomplikovanému fungovaniu vášho podnikania.
  5. Široká podpora pre podnikateľov: Vláda Spojených arabských emirátov poskytuje rozsiahle služby a podporu pre zahraničných investorov a podnikateľov, vrátane podpory nových firiem a špeciálnych ekonomických zón (freezones alebo free-trade zones). Medzi výhody free-trade zón patrí 100% zahraničné vlastníctvo a daňové úľavy.
  6. Inšpiratívne prostredie: Dubaj je domovom pre ľudí z celého sveta, čo vytvára dynamickú a multikultúrnu atmosféru mesta a podporuje inovácie a kreatívne riešenia.
  7. Kvalitné životné podmienky: Vysoká kvalita života, vrátane špičkových zdravotníckych zariadení, vzdelávacích inštitúcií a rôznych rekreačných možností, robí z Dubaja atraktívne miesto na život i prácu.
  8. Rozvinutý finančný sektor: Dubaj je finančným centrom Blízkeho východu, s množstvom medzinárodných bánk a finančných inštitúcií. Silné finančné zázemie destinácie je podporou pre podnikateľov a investorov.
  9. Inovačné technológie: Dubaj neustále investuje do nových technológií a inovácií, čo umožňuje firmám byť na špičke technologického pokroku. Spojené arabské emiráty podporujú technologické iniciatívy a startupy.
  10. Rýchly rast trhu: Ekonomika Dubaja dlhodobo rastie, čo otvára množstvo príležitostí pre nové podniky. Tento rast je podporovaný kontinuálnymi investíciami do infraštruktúry.
  11. Priaznivé obchodné pravidlá: Dubaj má jasne definované a podnikateľom priateľské obchodné pravidlá, čo zjednodušuje procesy ako registrácia firmy, získanie licencií, vedenie účtovníctva a každodenné podnikateľské aktivity.

Ako vám môže pomôcť Incorportas

Založenie firmy v Dubaji môže byť výzvou, ale s pomocou odborníkov z Incorportas je tento proces výrazne jednoduchší a rýchlejší. Máme dlhoročné skúsenosti a hlboké znalosti o podnikateľskom prostredí v Dubaji a Spojených arabských emirátoch. Sme pripravení vás sprevádzať každým krokom a pomôcť vám dosiahnuť úspech vašej firmy.

Ak uvažujete o založení firmy v Dubaji, neváhajte nás kontaktovať na incorportas.com a začnite svoju podnikateľskú cestu s nami.

← Back to blog