„Spackané ÚČTOVNÉ operácie“

„Spackané ÚČTOVNÉ operácie“

Poznáte tú reality show – Spackané plastické operácie (anglicky je to BOTCHED)? Dvaja plastickí chirurgovia sa snažia pomôcť ľuďom, ktorí sa stali obeťami neodbornej starostlivosti.

Niektoré prípady sú našťastie iba estetického charakteru a dajú sa jednoducho opraviť. Tí menej šťastní z nich majú trvalé následky a ďalšia operácia by bola pre nich život ohrozujúca.

Samozrejme nechcem prirovnávať administratívu vedenia účtovníctva s profesiou, kde ide skutočne o život. Avšak nedá mi to a pokúsim sa o to. Lebo aj keď nejde o život, tak v oboch prípadoch musí vyhrať zdravý rozum. (Opäť si zaspomínam na svojich bývalých kolegov z auditu, kedy sme sa tesne pred deadline-om utvrdzovali v tom, že nemáme byť v strese, nejde o život.)

Paralela s touto reality show mi napadá vždy, keď vidím nešťastného podnikateľa, ktorý nás osloví, či ho nevieme zobrať pod seba a dodávať mu služby účtovníctva v Spojených arabských emirátoch my. Lebo má zlú predchádzajúcu skúsenosť. My si potom musíme obliecť pomyselné biele plášte a zachraňovať čo sa dá.

V mnohých prípadoch sú to naozaj spackané účtovné operácie. Je tam naozaj paralela s doktorom, pretože aj ten keď Vás lieči, tak niekedy liečba bolí. To však neznamená, že Vám nechce pomôcť.

Mnohí podnikatelia si neuvedomujú, že je obrovský rozdiel, keď Vám účtovníctvo, dane či právne otázky rieši odborník s niekoľkoročnými skúsenosťami a s lokálnym tímom, ako niekto, kto si googli po internete a modlí sa, aby na to nikto neprišiel.

Čo je ešte ten lepší prípad. Sú aj takí „samozvaní odborníci“, ktorí ani o tom nevedia, že sú samozvaní. Žiaľ neškodia sebe, ale svojmu klientovi, ktorý ani nevie v akom je riziku. Je to doslova časovaná bomba, ktorá vybuchne v tej najhorší možný čas.

Školený odborník sa kontinuálne vzdeláva a rozumie veciam aj prečo ich zákonodarca zavádza, platí si zodpovednostné poistenie a svoje tvrdenia, prečo je niečo tak alebo onak, vie dokázať. Má kvalifikácie z renomovaných inštitúcií a keď potrebuje poradiť, tak sa radí s ďalšími odborníkmi.

Keď má klient šťastie a nájde si svojho odborníka na účtovníctvo v Spojených arabských emirátoch, tak má oveľa ľahší život. Pretože tie zložité administratívne úkony už nerieši a venuje sa svojmu podnikaniu a hlavne zarábaniu peňazí.

Ak Vaše účtovníctvo, dane, či iné korporátne služby v Dubaji niekto spackal, tak je tu pre Vás INCORPORTAS. Resuscitujeme Vaše podnikanie až do oživenia.

← Back to blog